tisdag 27 december 2011

Mellandagsrapport

Julen är avklarad och vi njuter av ett par dagars ledigt. Vi var uppe vid huset idag och tittade på de senaste framstegen. Snickerierna vid taknocken har kommit upp under dagen, så fina! Hela takpappen är nu lagd och vi inväntar takpannorna som ska läggas v1. Det är mäktigt att stå inne i huset och titta upp dom 7,5 meter till tak!

Det börjar bli dags att fundera på elen, vi har varsin ritning över huset och ska rita ut möbler och belysning var för sig för att komma fram till var vi vill ha uttagen. Som upplagt för heta diskussioner, ska bli spännande att jämföra resultaten..




plockepinn
utsikt från köksfönstret

lördag 17 december 2011

Taklagsfest

Vi firar lördagen med en taklagsfest tillsammans med snickarna. Smörgåstårta, kaffe och en traditionsenlig krans att hänga på taknocken. Huset börjar verkligen ta form nu och det är så fint!




tisdag 13 december 2011

Husresning

Idag kom huset! Vi kunde inte hålla oss därifrån imorse utan åkte upp till tomten direkt efter luciafirandet och julgröten på förskolan. Vi vet inte vad snickarna hade tagit i gröten men det gjorde susen. Väggarna var redan på plats när vi kom dit med kameran i högsta hugg. Snickarna verkade ha sett stressade kunder förr och undrade mest var vi hade tårtan, aj aj aj miss av oss. Tyvärr verkade Lucia komma med stormen Berit i släptåg och det utlovades regn och 24 m/s (!) framåt lunch så halva huset fick vänta till på torsdag. Ser ut att bli väldigt fint och vi längtar efter att se övervåningen och taket på plats och vill helst flytta in till jul.



torsdag 8 december 2011

Grunden färdig & väderutsiktsoro

Nu är betongen lagd, vi har vågat provgå den och fått en känsla för utsikten inifrån huset, väldigt roligt! Betongen hann precis torka innan det knäppte till och blev minusgrader så vi tackar vädergudarna för den timingen. Montering av huset är beställd till tisdag i nästa vecka och där är vi lite mer tveksamma till vädret då det just nu ser ut att bli höstens ruskigaste dag..! Som tur  är reser inte Mjöbäcksvillan huset om det är för regnigt. Nu håller vi tummarna för att prognosen slår om till sådär -1 och solsken för hela nästa vecka..